Blog door Amy Gille

 

Amy Gille is in april 2019 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. Gedurende het volgen van de opleiding zal zij haar ervaringen delen over de stappen die zij en hoe zij haar eigen bedrijf opzet.

Even voorstellen…

Mijn naam is Amy, ik ben 42 jaar en woon in Zaventem, kort bij Brussel. Ik hou van mijn familie, vrienden, uit eten gaan, lezen,… Daarnaast ben ik gepassioneerd door sporten en reizen.

De voorbije 20 jaar werkte ik vol enthousiasme voor een lokale overheid en dit voornamelijk als afdelingshoofd Vrije Tijd. Mijn huidige functie is bijzonder veelzijdig. Enerzijds ben ik eindverantwoordelijke voor de diensten sport, jeugd, cultuur, toerisme en bibliotheek binnen onze gemeente. De organisatie van events en activiteiten, het beheer van infrastructuren, personeelszaken, budgetplanning, kwaliteitszorg,… staan dagdagelijks op mijn planning. Anderzijds ben ik het aanspreekpunt voor onze inwoners in hun vrijetijdsbesteding. Ik adviseer hen en de plaatselijke verenigingen hoe ze hun vrije tijd goed kunnen invullen.
In mijn eigen vrije tijd doceer ik sportmanagement in een erkend opleidingscentrum en ondersteun ik mijn partner in zijn zaak.

Met deze rugzak vol ervaring en kennis waag ik de sprong naar het ondernemerschap en ga ik de uitdaging aan om mezelf verder te ontplooien. Tijd om mijn organisatietalent anders te gaan inzetten en te gaan doen wat ik echt leuk vind, namelijk ondernemers ondersteunen en bijstaan in hun groei zodat hun bedrijf kan floreren. Het schenkt me enorm veel voldoening dat ik de missing link kan betekenen tussen een ondernemer en zijn succes. 

Ik kijk erg uit naar deze spannende reis en pen graag mijn ontwikkelingen wekelijks neer.

Wil je Amy en haar updates volgen? Dat kan via de nieuwsbrief van de Academie voor Virtueel Professionals en onze social media kanalen. Of meld je aan via de RSS feed hieronder, dan krijg je een melding van haar updates.

Met welke klanten ga ik in zee?

Met welke klanten ga ik in zee?

Hoe kan je beslissen om met een bepaalde klant een overeenkomst af te sluiten?Wat is een goede beslissing?Niet omdat het goed afloopt dat het een goede beslissing is.Niet omdat het slecht afloopt dat het een slechte beslissing is.Beslissen is...

Onderhandelen: que?

Onderhandelen: que?

Deze week ben ik bij wijze van oefening in onderhandeling gegaan met een potentiële opdrachtgever. We hebben genegotieerd over uiteenlopende zaken gaande van tarieven en uren tot inhoudelijke materie als wijze van aanpak en de vorm van het...

Vertrouwen opbouwen

Vertrouwen opbouwen

Vandaag wil ik me even toespitsen op de ‘trust-factor’ in de know-like-trust-try-buy-repeat-refer-keten.Voor mij persoonlijk is deze trust-factor de belangrijkste link in de volledige schakel.Vertrouwen opbouwen is een essentieel onderdeel in...

Vergaderen? Dat doe ik topless!

Vergaderen? Dat doe ik topless!

Hoe beleg je vergaderingenProbeer zoveel mogelijk uit meetings te halen, anders is het tijdverspilling. En we weten allemaal: time is money.Tracht vergadermomenten ook kort te houden, anders gaan de deelnemers zich vervelen en treden ze soms...

Effectief communiceren

Effectief communiceren

Mijn werkpunt deze week: effectief communicerenHoe zorg je ervoor dat jouw boodschap goed overkomt?Allereerst door jouw communicaties goed te plannen.Dit kan door 1 op 1 besprekingen of teamvergaderingen maar in onze sector vaak telefonisch of via een...

Hoe plaats ik mezelf in de markt? (deel 2 van 2)

Hoe plaats ik mezelf in de markt? (deel 2 van 2)

Ontwerpen van jouw eigen logoHet logo ontwerp vormt een belangrijk onderdeel van hoe je jezelf als ‘merk’ wil voorstellen.De kleur, lay-out, lettertype, symbolen,… bepalen namelijk hoe de klant jou waarneemt.Ga eerst even op onderzoek uit. Wie is jouw...

Hoe plaats ik mezelf in de markt? (deel 2 van 2)

Hoe plaats ik mezelf in de markt? (deel 1 van 2)

Om de marketing setup van mijn beginnende onderneming zo efficiënt mogelijk vorm te geven heb ik een handig quick fix 4-luikje opgesteld.Ik deel het hieronder graag met jullie.Ontwikkelen van jouw eigen bedrijfsnaamIkzelf was er al vrij snel uit dat ik...

Verruim jouw ‘mentale bril’

Verruim jouw ‘mentale bril’

Het verschil tussen een boeket onkruid en een ruiker bloemen is louter een opinie. Mentale brillen oftewel selectieve waarneming Wat in jouw bril past dringt zich op als waarneming, wat er niet in past, filter je weg.Je gaat je zo...

Interview met Amy Gille

Interview met Amy Gille

Amy Gille is in april 2019 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. Gedurende het volgen van de opleiding zal zij haar ervaringen delen over de stappen die zij en hoe zij haar eigen bedrijf opzet.Ik heb Amy bij aanvang van de...