Binnen een half jaar een eigen bedrijf!

Sandra Hartog van Workflowz is opgeleid als verpleegkundige, doorgegroeid richting het management en werkte de afgelopen jaren als beleidsadviseur/projectmanager in loondienst in de zorg. Ze voelde aan alles dat er iets moest veranderen. Ze wilde zaken afstoten en zich meer richten op 1 thema in al zijn facetten. Dat kon ze toch het beste als zelfstandige gaan realiseren… Maar hoe?

Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf

Op internet kwam ik de term VA/VP tegen

Ik ben in mijn nabije omgeving omringd door ondernemers maar had lange tijd zelf niet de ambitie om als ZZP’er te beginnen. Ik ben opgeleid als verpleegkundige, ben doorgegroeid richting het management en werkte de afgelopen jaren als beleidsadviseur/projectmanager in de zorg. Ik was werkzaam in loondienst voor 1 grote werkgever en werd een aantal uur per week ‘uitgeleend’ aan een andere opdrachtgever.

Ik merkte dat ik het steeds lastiger vond om namens 1 werkgever voor een andere partij te werken. Ik had de afgelopen 2 jaar (te)veel werk en het was niet goed meer te combineren. Ik deed alles snel en vluchtig en ik voelde me daar niet goed meer bij. Grenzen stellen was ingewikkeld en daar had ik wel behoefte aan. Ik wilde meer focus leggen op mijn expertise.

Ik voelde aan alles dat ik iets moest veranderen. Dat ik zelf de regie moest gaan pakken. Ik wilde zaken afstoten en me meer richten op 1 thema in al zijn facetten. En ik wilde met alle partijen apart afspraken maken. Dat kon ik toch het beste als zelfstandige gaan realiseren.

Maar hoe kon ik dat aanpakken? Ik had geen idee. Op internet kwam ik na de zomervakantie van 2021, de term VA/VP tegen.

Ik heb mijzelf binnen een half jaar omgeschoold!

Met begeleiding van Petra Fehring bouwde ik mijn eigen bedrijf steady op. Vooral de woorden: ‘ga door als het erg spannend is, want dan ben je er bijna’ zal ik nooit vergeten!

Feitelijk kan ik zeggen dat ik mezelf het afgelopen half jaar heb omgeschoold.

  • Mijn loondienstverband heb ik opgezegd per 1 maart 2022.
  • Mijn bedrijf staat.
  • Ik werk voor partijen waar ik goede duidelijke afspraken mee heb gemaakt.
  • Ik heb werk afgestoten waar ik niet gelukkig van werd.
  • Ik heb mijn ervaringen uit het verleden meegenomen, doe waar ik goed in ben en breng ook nieuw geleerde skills tot uitvoering.
  • Ik zit vanaf de start vol met klanten, werk met meer plezier, minder druk en heb veel meer positieve energie.
  • Ik noem mezelf geen VA, maar wel adviseur/consultant.
  • Ik hou van hybride werken, werk veel virtueel, maar ook geregeld op locatie. Erg afwisselend.

Ben je geen secretaresse? Geen officemanager? Of marketingmedewerker? Maar beoefen je een totaal andere tak van sport? Dat is helemaal geen probleem. Heb je ambitie? Heb jij meer in je mars en ben je op zoek naar die eigen regie en vrijheid die ik zocht? Wil je je zaken goed regelen? Jezelf misschien omscholen, maar ik elk geval een stevig bedrijf neerzetten?

Dan kun je de uitdaging wel aangaan. Dat gaat je veel brengen!

Sandra Hartog
WorqFlowz