Opleiding speciaal voor Support Professionals zoals:

(directie)secretaresses, management assistenten, officemanagers, (project)ondersteuners, (financieel) administratief medewerkers, marketing / communicatie / sales medewerkers, etc. die graag als zelfstandig Virtueel Professional aan de slag willen!

Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf

Eenvoudig en stapsgewijs je eigen bedrijf aan huis opbouwen en met je eerste klant aan de slag!

Wil jij graag je eigen Virtueel Professional bedrijf oprichten maar weet je niet waar te beginnen? Vind je het spannend om voldoende klanten te vinden en wil je graag leren hoe je dit naast je baan in loondienst aanpakt?

Z

Vraag je je af wat je allemaal moet doen om een eigen bedrijf op te richten?

Z

Wil je weten welke zaken je echt moet aanschaffen en welke investeringen nog best even kunnen wachten?

Z

Vind je de stap eng omdat je niet zeker bent van een vast inkomen en wil je leren hoe je klanten werft?

Z

Vind je het lastig om jezelf te ‘verkopen’ en maakt dit je onzeker?

Z

Wil je weten hoe je het beste met een nieuwe opdrachtgever aan de slag kunt gaan?

Z

Heb je onvoldoende beeld hoe je virtueel jouw diensten kunt leveren en wil je ontdekken welke tools je nodig hebt?

Z

Wil je leren hoe je je bedrijf efficiënt inricht zodat je én goed verdient én daarnaast voldoende tijd hebt om te genieten van je privé leven?

Dan is dit de juiste opleiding voor je!

Het klinkt geweldig: succesvol een eigen bedrijf aan huis hebben! Als je echter nooit eerder als zelfstandig ondernemer gewerkt hebt, is dit een hele stap. Los van de onzekerheid of je wel voldoende klanten gaat vinden, is het voor velen een hele stap om zelf op klanten af te stappen en jezelf te ‘verkopen’.

Toen ik in 2008 zelfstandig ondernemer werd, heb ik beetje bij beetje de informatie en kennis verzameld hoe ik dat moest aanpakken. Er zijn diverse instanties die workshops aanbieden. Trainers die op 1 bepaald vlak trainingen geven. Er is echter geen enkele training die je leert hoe je stap voor stap alle onderdelen binnen een bedrijf implementeert zodat je succesvol je bedrijf runt!

Dat is meteen één van de redenen waarom zoveel ondernemers worstelen! En dat kan anders.

 

Als zelfstandig ondernemer moet je alle onderdelen binnen een bedrijf zelf opzetten, regelen en uitvoeren. Van marketing tot uitvoering. Van financiële administratie tot website updaten. Je dient van alle markten thuis te zijn. Alleen leert niemand je hoe je dit moet doen. Laat staan hoe je het behapbaar kunt houden.

Tijdens de training Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf ga je stap voor stap je eigen bedrijf opzetten. Alle onderdelen die bij een bedrijf horen worden ingericht en binnen 10 weken kun je met je eerste klant aan de slag.

 

Hierdoor bouw je niet alleen aan je eigen bedrijf, je leert meteen hoe je jouw klanten kunt helpen!

Want ondernemers worstelen continu. Ze onderschatten wat er allemaal bij komt kijken. En dat is precies wat ik jou wil besparen. Zodat je niet teveel tijd kwijt bent aan allerlei taken in je eigen bedrijf. Zodat je geld bespaart omdat in 1 training alle bedrijfsonderdelen behandeld worden.

Je leert dus meteen hoe je dit ook bij je opdrachtgevers goed kunt inregelen. Dat maakt dat jij GOUD waard bent!

Door je eigen bedrijf goed op te zetten, kun jij je snel richten op het helpen van je klanten. Hierdoor is je werktijd zoveel mogelijk declarabel en verdien je snel een goed inkomen.

– Petra Fehring

 

Ik was op zoek naar een nieuwe invulling van mijn bestaande functie als Officemanager. En dan het liefst als zelfstandige. Via een bekende, die deel uit maakte van de eerste groep, hoorde ik van de opleiding: Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf. Toen vielen de puzzelstukjes op zijn plek. Ik had nog nooit van de termen VA en VP gehoord, maar ben ervan overtuigd dat dit wel de toekomst is voor ondersteunende functies.

De 2-daagse Meer Klanten door een Onweerstaanbaar VP aanbod was heel waardevol. Dit voelde echt als de aftrap. Je gaat inhoudelijk met je eigen businessmodel aan de slag. De kennismaking met de medecursisten is plezierig en leerzaam. Hierdoor is het vervolgcontact tijdens de training gelijk een stuk persoonlijker. De opzet van de training biedt veel ruimte voor online interactie met je groep. Heel prettig te ervaren dat je niet de enige bent die onzeker is over zaken. Je deelt elkaars worstelingen en successen.

Door het volgen van de training heb ik heel systematisch mijn bedrijf kunnen opzetten. Het begint bij de zoektocht in jezelf en eindigt bij de praktische kennis van systemen om daadwerkelijk aan de slag te gaan. 2 Maanden na de start van het programma ben ik werkelijk gestart met mijn eigen bedrijf en inmiddels heb ik meerdere klanten.

Zonder afbreuk te willen doen aan de inhoud, vind ik de persoonlijke betrokkenheid van Petra enorm waardevol. Haar passie, kennis en ervaring straalt uit naar de cursisten. Heel bijzonder!

Miranda Domburg

Dantimee

Op mijn werk ben ik de afgelopen jaren in een hoekje gemanoeuvreerd waar ik mijn ei totaal niet kwijt kon. Ik ging hierdoor ook steeds minder presteren en zat in een neerwaartse spiraal met betrekking tot mijn werkhouding en ook mijn geestelijke gezondheid. Ik voelde me steeds minder gewaardeerd en kreeg hierdoor ook allerlei lichamelijke klachten.

Via een vriendin kwam ik in aanraking met het programma Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf. Ik was meteen erg enthousiast en na een intakegesprek met Miranda heb ik me binnen twee dagen opgegeven. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad. De training heeft ervoor gezorgd dat ik mijn bedrijf stevig had staan, nog voor ik klanten had. Ik heb alle tools aangeboden gekregen om er voor te zorgen dat ik deze klanten ook ga vinden.

Door de 2 daagse Meer Klanten door een Onweerstaanbaar VP aanbod heb ik mijn marketingboodschap duidelijk gekregen en ook voor welke klanten ik wil gaan werken.

Het meest waardevolle aan de training vind ik wel dat ik hierdoor weer geloof in mijzelf heb gekregen. Ik sta veel positiever in het leven en hierdoor zal ik ook binnen een half jaar het door mij gewenste aantal werkuren bereiken.

Truus Bitter

AUB.support

Tijdens deze opleiding van 10 weken ga je stap voor stap alle onderdelen implementeren.

Wat kan deze opleiding je opleveren: 

$

je bedrijf staat en je kunt je direct richten op je diensten voor opdrachtgevers

$

je krijgt zelfvertrouwen omdat je exact weet hoe je het intakegesprek met klanten voert en hoe je hen overtuigt van jouw toegevoegde waarde

$

met een eigen bedrijf kun je al snel een goed inkomen verdienen

$

je leert hoe je gefaseerd het aantal klanten opbouwt waardoor je weet wanneer je je baan in loondienst kunt opzeggen

$

alles wat je leert kan je ook toepassen bij de ondersteuning van je klanten

Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf is geschikt voor jou als je:

Z

een (directie)secretaresse, management assistent, officemanager, (project)ondersteuner, (financieel) administratief medewerker, marketing / communicatie / sales medewerker of andere support professional bent en graag als zelfstandig Virtueel Professional / Virtueel Assistent aan de slag wilt

Z

jouw expertise op een andere wijze wilt inzetten

Z

wilt leren hoe je de stap maakt van een afhankelijke naar een onafhankelijke positie

Z

leergierig en actiegericht bent

Z

zelfstandig en gestructureerd kunt werken

Z

verantwoordelijkheid neemt voor je beslissingen en de kwaliteit van je werk

Z

een kantoor aan huis kunt inrichten óf extern een flexplex/ruimte wilt huren

Z

helemaal klaar bent om je werk en privéleven anders in te delen

Je kunt altijd eerst een adviesgesprek inplannen zodat we samen kunnen bepalen of dit echt bij jou past.

In januari 2013 heb ik Petra via een gezamenlijke kennis leren kennen. Toen Petra mij toen vroeg of ik niet voor mezelf wilde beginnen was dat voor mij echt een brug te ver. Ik zag geen beren op de weg maar olifanten, maar toen zij aangaf dat zij met deze training bezig was werd ik direct enthousiast. “Dus jij gaat mij dan helpen om een bedrijf op te richten? Super, waar kan ik tekenen.”

Ik heb heel veel informatie en handvatten gekregen om mijn eigen bedrijf op te starten. Vooral dat je online de trainingen kunt volgen en met de groep kunt afstemmen en al je vragen kunt stellen is mij heel erg goed bevallen. Alle templates worden beschikbaar gesteld. En de trainingen kan je continu terug kijken.

Wat ik ontzettend fijn heb gevonden is de persoonlijke begeleiding. Petra heeft mij echt gecoacht en door haar en haar grote netwerk heb ik meteen klanten gekregen. Ook met de andere meiden is het heel prettig werken. We hebben een besloten groep op Facebook waar we elkaar om hulp vragen of advies geven. Stuk voor stuk zijn het fantastische mensen. Ook alle templates, handige lijstjes, algemene voorwaarden en een contract. Joh, als ik dat allemaal zelf had moeten uitzoeken weet ik zeker dat dat mij niet in 10 weken was gelukt.

Ik zou deze training aanbevelen voor mensen zoals ik die het wel heel graag willen, maar niet weten waar te beginnen. Je moet niet denken dat het je allemaal komt aanwaaien het is echt hard werken. Maar als je dat er voor over hebt is het een hele goede opstap naar je eigen bedrijf.

Francis Keek

Francis Keek

Om andere ondernemers te kunnen ondersteunen is het fijn om te weten wat er dan allemaal op je af komt. En dat je dat kan leren zonder zelf het wiel uit te vinden is top. Ik heb meerdere VA-opleidingen bekeken en heb gekozen voor Petra omdat zij zakelijk, professioneel en ervaren overkomt. Ik heb onze eerdere ontmoeting tijdens een festival als erg prettig ervaren. De keuze was snel gemaakt voor de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. 

Door het volgen van de opleiding heb ik een serieuze start als ondernemer gemaakt en is de wil om er ook voor te gaan heel sterk. Zo heb ik iedereen die het maar wilde horen verteld dat ik voor mezelf ging beginnen. Dat zou ik zonder deze opleiding niet gedaan hebben.

Ik vond de 2-daagse livetraining een goede start van de 10 weken-training. het is belangrijk dat je nadenkt wat je wilt, wat je leuk vindt. De tips over hoe je je dan profileert, welke prijzen je hanteert waren een belangrijke aanvulling.

Het meest waardevolle aan de opleiding vond ik de stok achter de deur en de professionaliteit van de inhoud die daarb hielp om er echt voor te gaan.

Dirkje Vantournhout

DEE-Organizer

Een nieuwe wijze van werken, begint met een nieuwe wijze van opleiden. De opleiding is opgebouwd uit verschillende onderdelen.

Deze opleiding wordt al sinds 2013 gegeven. Wij weten exact wat werkt en wat niet. De inhoud van de opleiding is steeds meer aangescherpt op ervaringen in de praktijk zodat het nu staat als een huis. Daardoor zijn de 10 online lessen zodanig opgezet dat je dit onderdeel zelfstandig kunt oppakken. Dit scheelt enorm in de kosten waardoor de prijs is verlaagd t.o.v. van volledig live geven.

De eerste 2 dagen live training worden door Petra zelf gegeven, online coaching en inhoudelijke vragen kun je naast Petra ook met de overige trainers/coaches afstemmen. De 3e dag live training wordt door Ramona Stravers gegeven, zij heeft een succesvol bedrijf als VA en helpt je met het praktisch inrichten en organiseren van je eigen bedrijf.

 

10 Inhoudelijke lessen die geheel online zijn te volgen:

 • iedere les/week heeft een specifiek thema
 • per les/week krijg je de bijbehorende documenten, sjablonen, checklists, etc.
 • na iedere les ga je het geleerde opzetten, inrichten, implementeren voor je eigen bedrijf
 • je kunt eenvoudig via de tool contact leggen en vragen stellen aan de trainer/coach
 • in de community omgeving heb je contact met de overige deelnemers voor discussies, vragen, ervaringen
 • je wordt getoetst op kennis niveau tijdens de training om te zien of je het geleerde begrepen hebt
 • je bepaalt zelf hoe snel je de trainingslessen door wilt lopen. Basis opzet is 10 weken maar als je sneller of langzamer wilt dan kan dat.

 

In de eerste week komen we 2 dagen live bij elkaar:

Dit is de training Meer klanten door een Onweerstaanbaar VP Aanbod. Een heel belangrijk onderdeel die de basis vormt van wat jij in de markt gaat neerzetten.

 • je kiest de werkzaamheden waar je blij van wordt en waarbij je volledig tot je recht komt
 • je bepaalt welke doelgroep en/of branche je specifiek wilt bedienen en wie jouw perfecte klant is
 • je formuleert je eigen marketingboodschap die je kunt gebruiken bij het werven van klanten
 • je maakt producten van de diensten die je gaat aanbieden waardoor je jezelf heel concreet in de markt kunt zetten

Je ontmoet tevens de andere deelnemers aan de training met wie je via de online trainingsomgeving blijft afstemmen. Het communiceert een stuk prettiger als je elkaar live ontmoet hebt. Naast het feit dat je ziet dat je niet de enige bent die deze spannende weg aflegt. Bovendien bouw je meteen aan een waardevol netwerk bij wie je met vragen terecht kunt.

Daarnaast krijg je 2 advies/coachinggesprekken aangeboden: 

Tijdens de 2 individuele telefonische advies/coaching gesprekken kun je gedurende 45 minuten vraagstukken voorleggen m.b.t.:

 • zaken rondom je bedrijf en de diensten die je gaat leveren
 • jouw persoonlijke ontwikkeling
 • juridische vraagstukken die bij je leven
 • financiële vraagstukken inzoomend op jouw persoonlijke situatie

Je bepaalt zelf wanneer je een gesprek wilt inplannen en met wie. Wij hebben verschillende experts in ons team die jou met al jouw persoonlijke vragen kunnen helpen. Hierdoor bieden we maatwerk passend bij jouw behoefte. Dit kan t/m 3 maanden na afronding van de training (gebaseerd op 10 weken training) omdat wij heel goed begrijpen dat er na de training nog allerlei vraagstukken op je pad komen.

2 Weken na afronding van de 10 online modules komen we nogmaals 1 dag live bij elkaar:

Dit is de training Overzichtelijk en planmatig werken vanuit je eigen online werkomgeving. Je richt ter plekke de eerste opzet van je eigen online werkomgeving in, zodat je vanaf dag 1:

 • overzicht houdt en grip krijgt op al jouw acties, to do’s, uren, deadlines en werkprocessen
 • gericht online kunt communiceren met je opdrachtgevers en/of teamleden
 • snel online je declarabele en niet-declarabele uren kunt registreren
 • en daardoor grip houdt op je eigen planning en deadlines waardoor je je eigen grenzen kunt bewaken

Een mooie afsluiting van de totale opleiding, zodat je alle aspecten van je eigen bedrijf optimaal ingericht hebt en meerdere klanten kunt dienen.

Ervaringen van deelnemers: 

Joke en Myra zijn begin juni 2018 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. Zij hebben hun eerste inzichten gedeeld bij de start van de opleiding, na de 2 live dagen.

 

 

Vervolgens hebben Joke en Myra na het afronden van de opleiding verteld hoe het met hen gaat en waar ze op dat moment staan.

Certificering Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf

Aan de training is een certificering gekoppeld. Gedurende de training krijg je een aantal opdrachten waardoor je meteen in de praktijk aan de slag gaat om potentiële klanten te vinden. Tijdens de online trainingslessen krijg je een aantal toetsen om je kennisniveau te testen. Aan het einde van de training maak jij een korte presentatie over het bedrijf dat je opgezet hebt waarin alle aspecten die je geleerd en ontwikkeld hebt terugkomen. Hierna ben je klaar om de markt te veroveren.

Na het maken van alle opdrachten en een verkregen goedkeuring door de trainer/coach, ontvang je het certificeringsembleem op je eigen naam dat je kunt gebruiken voor jouw online marketing en profilering. De VP’s die uit de Academie voor Virtueel Professionals komen, hebben een goede naam in de markt. Daar kan je mooi gebruik van maken.

 

Wat de opleiding concreet omvat:

10 weken opleiding bestaande uit 10 online lessen en 3 dagen live training.

 • We starten met 2 voorbereidende opdrachten die je thuis maakt. Deze worden op de startdatum van de opleiding online in de leeromgeving beschikbaar gesteld.
 • De eerste online les wordt een week later beschikbaar gesteld. Daarna kan je op je eigen tempo alle online trainingslessen volgen.
 • De 2 dagen live training zijn in de 2e week na de startdatum op een locatie vlakbij Haarlem. Meer inhoudelijke informatie hierover kan je teruglezen bij de training Meer klanten door een Onweerstaanbaar VP Aanbod.
 • De verschillende startdata worden verderop op de pagina weergeven. Wij starten een aantal keer per jaar.
 • De afsluitende live trainingsdag wordt in de 14e week (na afsluiting van de 10 weken online modules) georganiseerd op dezelfde locatie vlakbij Haarlem. Meer inhoudelijke info hierover kan je teruglezen bij de training Overzichtelijk en planmatig werken vanuit je eigen online werkomgeving.

Online les 1: Startfase voor de oprichting van je bedrijf

Je leert alle stappen die je moet zetten om je bedrijf echt op te richten. Van registratie bij de KvK, Belastingdienst tot alle zaken die je vanaf het begin moet inkopen (zoals verzekeringen). Doel is dat je alleen investeert in de zaken die echt nodig zijn, de rest kan later. We maken gebruik van een checklist zodat je weet wat je in elke fase van je bedrijf nodig hebt en je gericht actie onderneemt en investeert. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

 

Live trainingsdag 1:

Deel 1: Kies welke diensten je wilt leveren.

 • We bespreken de verschillende bedrijfsonderdelen waar je iets kunt betekenen.
 • Je leert waar ondernemers mee worstelen zodat je weet waar je toegevoegde waarde kunt leveren.
 • Je evalueert jouw ervaringen en bepaalt waar jouw eigen voorkeur ligt.
 • Je ontdekt hoe je ondernemers kunt helpen met bedrijfsgroei.

Deel 2: Bepaal wie jouw ideale klant en/of branche is.

 • Aan de hand van jouw ervaring in een specifieke branche zie je hoe dit voordeel oplevert.
 • Je bepaalt met welke klanten jij het liefst wilt werken en wie het beste bij je past.
 • Je ontdekt wat jouw kwaliteiten zijn en voor wie je deze het beste kunt inzetten.
 • Je leert welke ondernemers behoefte aan ondersteuning hebben.

 

Live trainingsdag 2:

Deel 3: Formuleer je eigen marketingboodschap.

 • Stap voor stap verwerken we alle belangrijke onderdelen in een goede marketingboodschap.
 • Je formuleert waarom je dienst bestaat zodat je dit kunt toelichten tijdens een verkoopgesprek.
 • Je ontdekt hoe je je kunt onderscheiden door een specifieke invalshoek.

Deel 4: Maak een onweerstaanbaar VP aanbod.

 • Je leert hoe je een dienst ombouwt naar een product.
 • Je bepaalt welke prijs je voor welk product vraagt.
 • Hoe je meer klanten aantrekt door de juiste productnaam en -beschrijving.

Online les 2: Financiën en belastingzaken

Deze les is ontwikkeld in samenwerking met Miranda Vos van HVA Administratiekantoor

Het allerbelangrijkste onderdeel van je bedrijf is je financiën. Een onderdeel waar heel veel ondernemers op bezuinigen en ik adviseer je: niet doen!! Je financiën goed regelen geeft je zekerheid over waar je aan toe ben. Je financieel adviseur/boekhouder regelt de zaken naar de Belastingdienst, weet waar je op kunt bezuinigen en wat nodig is. Zonder een gedegen financiële administratie geen goed lopend bedrijf!

Hoe je je administratie opzet, je financieel archief bewaakt en bewaart, de verplichtingen die je hebt, budgetbewaking, facturatieproces, je eigen salaris betalen, sparen, alles nemen we mee. Ook hoe je je eigen financieel adviseur/boekhouder selecteert. Handleiding ‘hoe behandel ik mijn bedrijfsadministratie’ van HVA en checklist krijg je als leidraad mee.

Miranda Vos is één van de experts bij wie je een adviesgesprek kunt inplannen.

Online les 3: Dagelijks Management

Het begint bij jou. Waar werk je, wanneer werk je, hoe werk je. Van je kantoor, email, telefoon, wijze van archivering, back-up tot aan je urenregistratie. Welke tools heb je nodig om goed samen te kunnen werken met je klanten. Maar ook: wanneer werk je niet! Een valkuil is dat je je grenzen niet afbakent waardoor je teveel van je privéleven inlevert. Prima voor een specifieke fase of project, maar niet structureel!

Doel is uiteindelijk meerdere klanten helpen. Daarom ga je ook leren hoe je dat aanpakt, zowel praktisch als in je planning. Je krijgt een overzicht met zaken die je nodig hebt en die je moet regelen.

Online les 4: Intake- en verkoopgesprek met opdrachtgevers

Het allerspannendste moment is je eerste intakegesprek met een potentiële klant. Om goed voorbereid het gesprek in te gaan, leer je hoe je aan de hand van een intakeformulier het gesprek kunt leiden. Wat wil je weten, wat heb je nodig en wat is belangrijk om te bespreken, is stap 1. Hoe pak je het verkoopgesprek aan is stap 2.

Je leert zowel het ‘wat’ als het ‘hoe’ zodat je zelfverzekerd en professioneel aan tafel zit. Je ontvangt een intakeformulier dat je kunt gebruiken en richtlijnen voor het verkoopgesprek.

Online les 5: Juridische documenten

Deze les is ontwikkeld in in samenwerking met Nicole Frant van Helder Juridisch Advies

Als ondernemer is het heel belangrijk dat je alle afspraken goed vastlegt in een overeenkomst van opdracht met bijbehorende algemene voorwaarden. Dit om verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden af te bakenen maar ook om helder te hebben wat je wel of niet doet.

Nicole heeft algemene voorwaarden voor jou opgesteld die je direct in de praktijk kunt gebruiken bij alle overeenkomsten die je afsluit. Daarnaast ontvang je 2 verschillende sjablonen voor een overeenkomst van opdracht die je kunt inzetten bij de verschillende diensten die je biedt. Je krijgt uitleg over de toepassing hiervan en waar je in de praktijk op moet letten.

De Europese privacy wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR) heeft behoorlijk wat consequenties voor zowel jouw eigen bedrijf als voor de werkzaamheden die je bij opdrachtgevers uitvoert. Hiervoor moet je het e.e.a vastleggen. Wederom zowel voor je eigen bedrijf als in de samenwerking en contractering met je opdrachtgevers. Nicole heeft hiervoor een aantal documenten ontwikkeld die je kunt inzetten en ze legt in de training uit hoe je dit aanpakt:

 • Privacy statement
 • Cookie statement
 • Risicoanalyse
 • Verwerkersovereenkomst

Nicole Frant is één van de experts bij wie je een adviesgesprek kunt inplannen.

Online les 6: Jouw diensten leveren

Het echte werk: je diensten leveren aan je klanten! Hoe start je? Wat spreek je af met je klant? Welke informatie moet je klant aanleveren; denk aan inlogcodes, een eigen e-mailadres, enz. Afhankelijk natuurlijk van jouw dienst. Na deze module weet je wat je je klant moet vragen om te regelen.

Daarnaast maak je afspraken over hoe je communiceert over de uit te voeren werkzaamheden en hoe je elkaar op de hoogte houdt van de stand van zaken. Iedere klant is anders en werkt anders. In hoeverre kan je van je klanten vragen om bepaalde zaken voortaan te wijzigen en wanneer pas jij je aan de klant aan?

Je leert ook de puur praktische kant hoe je in het begin tijd investeert dat je later weer terugverdient. Hoort bij het ontwikkelen van je bedrijf.

Online les 7: Marketing om zichtbaar te worden

Voor iedere ondernemer geldt dat marketing wezenlijk is. De beste marketing is nog steeds mond-tot-mond reclame wat na je eerste klant zal opstarten. Dat is niet voldoende. Je zult jezelf zichtbaar moeten maken. Voor velen een drempel, maar niet getreurd want daar helpen we je bij.

Je leert welke mogelijkheden er zijn en je kiest 3 manieren uit die je actief gaat inzetten en toepassen. Hierdoor focus je je en word je steeds beter in deze wijze van jezelf profileren. Je ontvangt een beschrijving van de verschillende wijzen van marketing voeren en hoe je dit opstart.

Online les 8: Communicatie

Een heel breed onderwerp. Denk hierbij over de uitstraling van je bedrijf naar buiten toe. Je wilt je professioneel profileren omdat dit juist in ons vak heel belangrijk is. Van logo en eigen briefpapier e.d. tot hoe snel reageer je op een vraag per email. Wanneer ben je telefonisch bereikbaar? Werk je met social media? Hoe snel beantwoord je berichten?

Ook zaken als referenties vragen aan je huidige klanten die je kunt gebruiken om nieuwe klanten jouw kwaliteit van dienstverlening te tonen. Wat moet een referentie precies bevatten om andere klanten aan te trekken? Aan de hand van een checklist kan je 1 voor 1 alles opzetten en regelen.

Online les 9: Ondernemers Mindset

Ondernemer zijn is iets heel anders dan werknemer zijn. Je zult anders moeten gaan denken. Je gaat anders doen. Want je stapt van een afhankelijke positie in loondienst naar een onafhankelijke positie waarin je zelf bepaalt. En dat betekent nieuwe stappen zetten die eng zijn. Maar ook nieuwe stappen waardoor je vrij bent. Wezenlijk verschil is dat je naast je klant staat. Jij werkt vanuit jouw expertise. Je klant huurt jou daarvoor in. En je creëert samen.

Betekent leren loslaten, vertrouwen op jezelf, risico’s durven nemen, nee durven zeggen tegen een opdracht die niet goed voor je is, enz. Je leert signalen herkennen en wat dat betekent. Daarnaast hoe je voor jezelf je doel helder maakt en dit voor ogen houdt. Wat je kunt doen om jezelf in de stand te zetten om jouw droom werkelijkheid te laten worden. Hier zijn geen checklists voor ? maar wel oefeningen. Die worden allemaal behandeld.

Online les 10: Toekomstplanning voor groei en doelen vaststellen

Je begint nog maar net en voor velen geldt dat je dit naast je baan in loondienst opstart. Maar om gericht te werken naar een succesvol bedrijf moet je een plan maken. Een plan op financieel gebied: wat moet je verdienen en wat wil je verdienen. En een plan voor je planning: wanneer wil je welk doel behalen?

Zonder een doelgericht plan ben je stuurloos bezig. Dat is niet wat je wilt. Daarom krijg je alle handvatten om een haalbaar en doelgericht plan op te stellen. Een sjabloon voor de berekening van je financieel doel en tips om de planning voor het komend jaar te maken, helpen je hierbij.

Week 12 – Certificeringspresentatie

In deze week organiseren we het moment dat je een online presentatie van je bedrijf geeft. Dit is een onderdeel van de certificering van deze opleiding.

Live trainingsdag 3:

Overzichtelijk en planmatig werken vanuit je eigen Online Werkomgeving – praktische trainingsdag waarin je concreet aan de slag gaat met de online tools.

 • Online dashboard aanmaken voor je eigen bedrijf
 • Online urenregistratie opzetten (voor zowel je eigen bedrijf als het werken bij opdrachtgevers)
 • Online planning opzetten om je grenzen te bewaken
 • Hoe je flexibel kunt blijven en toch overzichtelijk werkt
 

Certificering 

Aan het einde van de opleiding maak jij een presentatie over jouw bedrijf (in week 12). Je deelt wat jouw uiteindelijke resultaat van de opleiding is, wat jouw profilering in de markt wordt en welke stappen je nu gaat zetten. Hierdoor ben je klaar om de markt te veroveren:

 • Missie
 • Doelgroep
 • Diensten
 • Marketing boodschap
 • Vervolgstap

Hierbij nogmaals op een rijtje wat je krijgt als je meedoet aan de opleiding:

N

10-Weekse online opleiding met 10 verschillende thema’s waarin je stapsgewijs je eigen bedrijf aan huis opbouwt.

N

2-Daagse live training Meer Klanten door een Onweerstaanbaar VP Aanbod waarin je je eigen dienstenaanbod en marketingboodschap creëert om gericht je klanten te werven.

N

1-Daagse live training Overzichtelijk en planmatig werken vanuit je eigen Online Werkomgeving waarin je praktisch aan de slag gaat met diverse online tools zodat je optimaal de zaken in jouw bedrijf ingericht hebt om met meerdere opdrachtgevers te kunnen werken en het geheel te managen.

N

2 Individuele telefonische coaching/adviesgesprekken van 45 minuten om jouw eigen vraagstukken voor te leggen en te bespreken met een expert naar keuze.

N

Besloten online omgeving/community met alle deelnemers om ervaringen, vraagstukken te delen, elkaar feedback te geven en elkaar te stimuleren tot actie.

N

Opnames, documentatie en filmpjes behorende bij alle online trainingslessen zodat je alles steeds weer terug kunt kijken en horen.

N

Bij het opvolgen van alle opdrachten behorende bij de certificering ontvang je een certificeringsembleem op je eigen naam die je voor eigen marketing en profilering doeleinden kunt gebruiken.

Bekijk hier alle interviews van VP’s die eerder het programma gevolgd hebben!

Bonussen

Naast het reguliere programma krijg je de volgende bonussen:

 • Checklists en sjablonen voor de diverse bedrijfsonderdelen die je gedurende de training en bij het werken met je klanten kunt gebruiken t.w.v. € 597,-.
 • Algemene voorwaarden en Overeenkomst van Opdracht die speciaal door een jurist voor een VP bedrijf zijn opgesteld en je direct mag gebruiken voor je bedrijf t.w.v. € 697,-.
 • Aanvullend ten behoeve van de privacy wet AVG een 4-tal documenten: privacy statement, cookie statement, risicoanalyse en verwerkersovereenkomst die je voor zowel je eigen bedrijf als voor het werken met je opdrachtgevers verplicht moet inzetten t.w.v. € 497,-.

Ik heb mij opgegeven voor de training Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf omdat ik graag van Petra wilde leren hoe ik dat het beste kan doen. Haar academie kwam op mijn pad en maakte een lang gekoesterde wens voor mij ineens erg tastbaar. Ik twijfelde alleen wel heel erg of zelfstandig ondernemerschap voor mij weggelegd was. Deze training was voor mij een prachtige manier om er kennis mee te maken.

Petra heeft sinds 2008 succesvol als zelfstandige gewerkt en al haar ervaring verwerkt in een 10-weekse online training reeks. In mijn optiek kun je dat alleen nooit zo snel uitzoeken/opzetten en bovendien heb ik het erg nodig om met iemand te kunnen sparren. Na een eerste kennismakingsgesprek via Skype en het volgen van een workshop had ik een goeie klik met Petra. Dat gaf voor mij de doorslag; ze is ‘echt’, betrouwbaar en enorm betrokken. En ook al verloopt het contact grotendeels online, ze voelt hierdoor altijd dichtbij.

In de praktijk heeft deze training geheel aan mijn verwachting voldaan, of eigenlijk boven verwachting. Dat komt omdat Petra elke week opnieuw vol overgave de trainingen heeft verzorgd. De online tools waarmee ze werkt zijn prettig en de informatie zeer praktisch. Dat alles is opgenomen zodat je ze terug kunt luisteren is een groot cadeau. Petra haar enthousiaste manier van spreken zorgde er altijd voor dat ik ’s avonds na de training slecht in slaap kon vallen ? Ik weet nu precies wat me te doen staat om mijn eigen bedrijf op te richten.

De aftrap met een 2-daagse waarbij je elkaar live ontmoet is erg belangrijk. In de eerste plaats omdat de rest van de training online verloopt, zo wordt het niet onpersoonlijk, in de tweede plaats om direct in de juiste mindset te raken. De opbouw van de 2-daagse was uitstekend; veel ruimte voor reflectie, inspiratie en een complete hand-out om thuis mee aan de slag te gaan!

Simone Hiemstra

assisteermij.nl

Trainers

Petra Fehring

Petra Fehring

Oprichtster, Trainer en Coach

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer waarbij ze t/m 2013 (directie)secretaresses, management assistenten, (project)ondersteuners, administratief medewerkers in het bedrijfsleven heeft gecoacht en getraind. Daarnaast heeft ze diverse projecten uitgevoerd op het gebied van bedrijfsprocessen herstructureren.

Ze heeft diverse trainingen gevolgd over het ondernemerschap en dit succesvol in haar eigen bedrijf toegepast. In 2012 heeft zij zich in Canada en de Verenigde Staten gespecialiseerd in het online ondernemen en zich gecertificeerd als Online Business Manager. Met deze kennis is ze gaan onderzoeken waar ondernemers behoefte aan hebben. Welke vragen leven in de markt zodat ze haar aanbod hierop kon aanpassen. Uit dit onderzoek bleek dat ondernemers behoefte hebben aan ondersteuning in de brede zin.

Dat is de reden dat ze de Academie voor Virtueel Professionals in 2013 is gestart. Petra heeft haar programma’s zelf ontwikkeld, gebaseerd op het onderzoek, de wensen van ondersteuners die de stap naar VP of VA wilden zetten en haar werkervaring met opdrachtgevers in de praktijk. Hierdoor heeft ze kunnen toetsen wat werkelijk werkt.

Ondertussen werkt ze zelf met Virtueel Professionals in haar bedrijf waardoor ze ook als opdrachtgever ervaart wat belangrijk is in de samenwerking en wat je als VP moet kunnen bieden.

Petra traint, begeleidt en coacht jou zowel tijdens de online lessen als de eerste 2 livedagen.

 

Ramona Stravers

Ramona Stravers

Virtueel Assistent en Trainer

Ramona Stravers is een ervaren Online Sidekick, een enthousiaste online ondernemer en ‘digitale duizendpoot’ met een creatief brein. Zij adviseert en ondersteunt ondernemers bij de online marketing en het structureren en online systematiseren van hun werkprocessen.

Voordat zij in 2016 het avontuur aanging om haar eigen bedrijf als Virtueel Assistent te starten, heeft ze meer dan 20 jaar ervaring opgedaan bij diverse kleine en grote bedrijven. Zij heeft zich in verschillende functies ontwikkeld op het gebied van bedrijfsvoering, office- en projectmanagement. Online marketing, communicatie en de financiële administratie, ze zat overal op, tussen of in. In 2016 en 2017 heeft zij zelf ook een aantal opleidingen gevolgd bij de Academie voor Virtueel Professionals.

Haar veelzijdige kennis van en ervaring met zoveel aspecten waar een online ondernemer mee te maken krijgt en haar plezier in alles omtrent ‘online ondernemen’ en slimme online tools, zet zij nu in als sidekick van diverse succesvolle ondernemers. Daarnaast vindt ze het geweldig om als trainer/coach haar kennis over te brengen aan (startende) Virtueel Assistenten en Professionals, zodat ook zij een succesvol online bedrijf kunnen bouwen, zonder ‘overwhelmed’ te raken.

Ramona traint en begeleidt jou tijdens de 3e live trainingsdag.

 

Je investering

Bij betaling in 1 keer bedraagt de investering voor deze 10 weken durende opleiding € 2.297,- exclusief 21% BTW. Dit bedrag is exclusief arrangementskosten en lesmateriaal van € 250,- exclusief 21% BTW.

Betaling in gedeeltes: Het is ook mogelijk om in 6 gedeeltes te betalen. Je betaalt dan in 6-maandelijkse termijnen van € 466,17 exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief arrangementskosten en lesmateriaal.

*Op aankoop van deze training zijn de Algemene voorwaarden voor Academie voor Virtueel Professionals van toepassing.

NB: tussentijds opzeggen van de opleiding ontslaat je niet van je betalingsverplichting tot en met het einde.

 

Voorwaarden voor aanmelding

 • je hebt meerjarige ervaring in ondersteuning
 • je bent gewend om zelfstandig en proactief op niveau te werken
 • je kiest bewust om virtueel (dus op afstand) en zelfstandig te werken
 • je gaat zelf actief aan de slag om een succes van je bedrijf te maken

 

Startdatum

Belangrijke data voor de eerstvolgende groep:

 

Overige startdata in 2021

Nadat de eerstvolgende groep zoals hierboven weergegeven gestart is, volgen de nieuwe data om deze opleiding te volgen. We starten in ieder geval in de volgende maand:

 • september 2021

 

Uiterlijke inschrijfdatum

Je kunt je uiterlijk t/m vrijdag 14 mei 2021 inschrijven voor de eerstvolgende groep.

Aantal beschikbare plaatsen

Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers

Dit omdat ik zodanig wil werken dat tijdens de live trainingsdagen genoeg tijd beschikbaar is dat iedereen vragen kan stellen en aan het woord kan komen. Daarnaast stimuleer ik dat je elkaar beter leert kennen, waardoor er ook na de opleiding een groep collega Virtueel Professionals ontstaat die elkaar kan steunen en helpen. Je hoeft het tenslotte niet allemaal alleen uit te dokteren!

 

Meld je aan voor de opleiding

Ben jij geïnteresseerd in deze opleiding? Plan dan een adviesgesprek met ons in, zodat we kunnen afstemmen of deze opleiding bij jou past. Via onderstaande button meld je je hiervoor aan, waarna je direct een afspraak in onze agenda kunt plannen.

 

 

Ik help je graag verder met het succesvol ontwikkelen van je bedrijf en zie je aanmelding met plezier tegemoet!

Petra_sign

Nadat ik in een fase was beland van heroriëntatie wat betreft mijn loopbaan, kwamen er allerlei nieuwe projecten op mijn pad waardoor een de stap naar het ondernemerschap voor mij een logisch vervolg bleek te zijn. Zoekende naar een goede balans tussen mijn verschillende activiteiten en wat kleinere opdrachten, kwam ik op het VA-pad terecht. Mijn interesse om als zelfstandige zelf mijn werktijd in te kunnen delen, werd getriggerd.

De training van Petra, waar ik toevallig op stuitte op het internet, leek aan mijn behoefte te voldoen om meer te leren over het VA-schap in het algemeen, maar bovendien was ik bijzonder geïnteresseerd in de praktische handvatten die aangereikt zouden worden.

Het was goed dat de tweedaagse training Meer Klanten door een Onweerstaanbaar VP Aanbod vrijwel direct aan de start van de 10-weekse training werd georganiseerd. Tijdens deze dagen leer je de andere deelnemers persoonlijk kennen, hetgeen een waardevolle samenwerking tussen de VA’s waarborgt. Ik ervaar de interactie met de andere deelnemers als bijzonder waardevol.

Het is heel fijn dat alle praktische aspecten van het opzetten van je eigen bedrijf aan het licht komen – tariefstelling, juridische en belastingtechnische informatie, etc. – erg handig.

Ik heb nu mijn bedrijf Abbenhuijs Office Assistance opgericht; vanuit dit bedrijf wil ik niet alleen als VA gaan werken, maar ook als freelance management ondersteuner. Reden hiervoor is dat ik mij niet wil beperken tot alleen vanuit huis opdrachten uit te voeren. Samenwerking met collega’s is voor mij ook belangrijk.

Marion Abbenhuijs

Abbenhuijs Office Assistance

De resultaten van de training zijn boven verwachting! Ik heb een geheel nieuwe toekomst gecreëerd voor mijn carrière als zelfstandig VA en de training heeft mij vele handvatten gegeven om een goed lopend VA bedrijf neer te kunnen zetten. Inclusief de eerste klantcontacten en een contract met een opdrachtgever.

Binnen de training leer je alle facetten om een eigen VA bedrijf op te zetten. Daarnaast zijn er een aantal mededeelnemers die min of meer in hetzelfde schuitje zitten. Ook al zitten ze in andere branches, de ambitie om VA te worden is iedere keer hetzelfde. Het is fijn om met hen hierover te sparren. Dat is voor mij een groot pluspunt van de training.

Drie andere positieve aspecten zijn:

 1. Het training wordt online gegeven, hierdoor is er 24/7 toegang tot alle trainingsmaterialen. Je kunt ook in je eigen tempo leren en net zo veel tijd aan de training besteden, als je dat nodig hebt.
 2. De trainer is een onuitputtelijke bron van informatie en uniek in haar ervaring. Ik heb ervaren dat zij altijd klaar staat met uitgebreide adviezen en gerichte motivatie.
 3. De persoonlijke aanpak tijdens de live workshop zorgt ervoor dat je doelen en mogelijkheden als zelfstandig VA heel inzichtelijk en concreet worden, waardoor het je beste resultaat bereikt.
Caroline de Grood

ABFAB Online Business Management

Copyright © 2021 / Petra Fehring / Academie voor Virtueel Professionals