Bingo, ondernemers die je aangenaam verassen!

Ontzettend druk en toch nog iets voor een ander doen!

 

Verrast

Deze week ben ik echt aangenaam verrast door een ondernemer. Ik had al enige tijd geleden een afspraak met deze ondernemer gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Hem aan de lijn krijgen was al een opgave op zich want over en weer mailen dat liep steeds op niets uit. Dus ik bleef volhouden en toen ik hem aan de lijn had heb ik hem enthousiast gefeliciteerd met het feit dat we elkaar een keertje live spraken (hij had humor en moest erom lachen, het ijs was gebroken).

Maar omdat hij het zo ontzettend druk had was dit gesprek al een paar keer verzet. Zo ook afgelopen week, een dag voordat wij elkaar zouden gaan ontmoeten werd een van zijn kinderen ziek en kon hij zijn afspraak niet waar maken. Uiteraard ontzettend vervelend voor hem, want zieke kinderen willen maar 1 ding en dat is hun pap of mam heel dichtbij. En het is niet anders dan balen dus voor mij.

 

Hoe ga je daar mee om?

Als zo een gesprek al een paar is afgezegd dan gaat dat niet in je koude kleren zitten. Dan denk je niet toeval, je baalt enorm en denkt dat het niet meer goed gaat komen. Van uitstel komt afstel zei mijn moeder altijd maar om nou een soort van stalker te worden dat zag ik ook niet echt zitten. Hoe doe je dat, bepalen of je wel of niet contact gaat opnemen? De een voelt zich opgejaagd de ander snapt het compleet. Waar ligt de grens?

 

Geduld

Ik had besloten om het even zijn gang te laten gaan en mijn geduld (tja dat is heel moeilijk) werd beloond. Begin deze week kreeg ik van hem een appje dat we voor aankomende week een afspraak konden maken. Ik was blij, echter dit keer gematigd, want wat zal deze week de afspraak niet weer afgezegd gaan worden? Afijn ik was allang blij dat er weer iets stond.

 

Opnieuw afzegging

De week vorderde en een dag voor de afspraak hield ik eigenlijk een soort van mijn adem in, zou het goed gaan komen? Nee dus, ik krijg in de middag (een dag voor de afspraak) een belletje van hem. De persoon met wie ik mijn stage zou gaan doen had een burn-out gekregen en een doktersadvies van zeker 2 maanden niet werken. Hoe kan het lot zo toeslaan dacht ik, maar goed ik bleef aardig (het kwam uit mijn tenen en hij kon er tenslotte ook niets aan doen).

Deze opdrachtgever baalde ook oprecht en gaf aan dat er toch legio bedrijven daarbuiten zouden moeten zijn die op mijn kennis en kunde zaten te wachten. Tja zei ik dat is ook zo maar nu moet ik ze nog vinden. Wacht zei hij toen ik bel je zo terug. En na een uurtje belde hij inderdaad! Hij had contact opgenomen met een x aantal partnerbedrijven en verteld wat ik voor ze kon betekenen. En nog een half uur later vroeg hij of ik de volgende dag bij een bedrijf in de buurt op kennismakingsgesprek kon komen.

 

BINGO

Ik viel van mijn stoel dat iemand die echt overloopt van het werk, zo ontzettend druk heeft dat hij bijna elke dag tot 23.30 uur aan het werk is dat toch voor iemand doet. Ja zei ik dat ga ik natuurlijk doen. Met een gevoel alsof ik de BINGO had gewonnen, eindelijk mijn kans kreeg om mijzelf te presenteren, ben ik daar heen gegaan. En inmiddels is deze afspraak geweest met positief resultaat tot gevolg!

Hulde voor deze ondernemer, ik heb hem ook geappt dat hij altijd nog contact met mij op mag nemen in de toekomst om wat voor elkaar te kunnen betekenen. Ook ben ik superblij dat ik nu eindelijk het FB adverteren in de praktijk kan brengen voor de opleiding Virtueel Succes. Enn de aanhouder wint!

 

2 Reacties

 1. Petra Fehring

  Geweldig deze ondernemer! Hoe mooi dat hij zoveel moeite voor je deed én dat hij begreep dat je iets geweldigs kunt bijdragen.

  Precies zoals je beschrijft: de aanhouder wint. Je mag en kan je niet snel uit het veld laten slaan wanneer je zelf een bedrijf hebt en runt. Veel mensen geven te snel op. Super dat je volgehouden hebt Jonna!

  Antwoord
 2. Jonna Krikken

  Hoi Petra wat een superleuke reactie, en de aanhouder wint heb jij mij geleerd!

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *