Bezinning

Afgelopen vrijdag de laatste live training van dit jaar gehad van de opleiding virtueel succes, module online marketing. Het eerste dagdeel stond in het teken van bezinning.

Reflectie
Wat heb ik tot nu toe bereikt en waar wil ik volgend jaar staan? Dat zijn belangrijke vragen voor het einde van het jaar. Door de opleiding heb ik veel geleerd op het gebied van online marketing. Ook heb ik dit jaar samengewerkt met diverse ondernemers. Juist door de diversiteit heb ik veel geleerd over het ondernemerschap en over mezelf. Wat ik leuk vind om te doen en wat minder. De ondernemers waarmee ik werk zoeken geen secretaresse, maar een sparringpartner, die meedenkt en ontzorgt.  Naast mijn mooie opdrachten ben ik ook gaan bloggen voor de academie en heb hierdoor ook behoorlijk aan mijn eigen zichtbaarheid gewerkt. Het is goed om zelf te ervaren dat al dat bloggen ook wat oplevert. Er is ook iets veranderd in mijn manier van leren en werken, learning by doing. Ik moet toegeven dat is soms best spannend, soms komt mijn onzekerheid even om de hoek kijken en ook dat is prima.

Plannen voor 2019
Mijn plannen voor volgend jaar? Te veel om op te noemen, daarom begin ik met focus aanbrengen in mijn dienstverlening. Ik wil me het aankomende jaar meer gaan richten op inrichting van het dagelijks management bij ondernemers. Geen complexe adviezen, maar na een goede inventarisatie met de ondernemer aan de slag, om de basis van het bedrijf goed in te richten. Ook ontstaan er steeds meer nieuwe samenwerkingsvormen. In dit kader wil ik me meer focussen op de coördinatie van projecten.

Doel opdrachtgever
Het tweede dagdeel hebben we uitgebreid stilgestaan bij het inleven in de opdrachtgever, begrijpen wat het belang en doel is van de opdrachtgever en waar mogelijk worstelingen zitten, op welke wijze ik kan helpen dat de opdrachtgever in actie blijft. Daarnaast hebben we een marketing automation/salesfunnel maken, zodat je de doelgroep in de verschillende fases waarin zij zitten, mee kunt nemen in een nadere kennismaking met het bedrijf en het aanbod.

Geluk
Tijdens de autorit terug naar huis, bedacht ik me wat het een groot voorrecht is om ondernemer te zijn. De vrijheid, de kansen, de ontmoetingen, ontwikkelen, het is een verrijking van mijn leven.

 

 

1 Reactie

  1. Petra Fehring

    Mooi verwoord Mirjam, nu eerst even vakantie vieren. Ik zie je in januari weer.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *