Bewust onbekwaam

Na de tweedaagse livetraining was de kop eraf. Tijdens de tweedaagse kon ik vaak al merken dat ik uit een totaal andere wereld kom, namelijk het onderwijs. Regelmatig vielen er termen of afkortingen die ik zo gauw niet kon plaatsen.

Met welke ondernemers wil je graag werken? B2B? B2C? Ehm… ik ken wel B&B en airbnb, maar dat heeft er vast niks mee te maken, geen tijd om af te dwalen, ho – stop! Ah, oké, ik heb ‘m. B2C voor mij, grotendeels in elk geval.

Toen ik eenmaal bezig ging met de online modules, werd het er niet minder op. We hadden 1 juli al een coachingsgesprek via Skype staan. Ik had me daar enthousiast voor aangemeld, ook al had ik nog niet zoveel vragen. De eerste week van juli was de laatste schoolweek en dat betekent dat ik de weken ervoor vooral bezig was geweest met en voor mijn leerlingen en niet zoveel met de modules van de Academie. Toch wilde ik dat gesprek niet missen, ik kon vast wel wat opsteken van de vragen van anderen en wie weet kwamen er bij mij dan ter plekke ook wel vragen naar boven.

Wat ik me even niet gerealiseerd had: voor zo’n gesprek is een headset wel verrekte handig. Dus daar zat ik, met een enórm ding op mijn hoofd: de gaming-headset van mijn oudste. In camouflagekleuren, jaja. Niks geen fancy elegant bijna onzichtbaar setje. Maar deelgenomen heb ik en ik had het niet willen missen.

Dan allerlei andere besluiten: in welke online werkomgeving wil je werken? Heb je al een boekhouder? Met welk boekhoudprogramma ga je werken? Ben je aangemeld bij de KvK? Wat wordt je bedrijfsnaam? Hoe ga je gegevens delen? Ik ben blij dat we hierin aan de hand worden genomen, want soms zie ik door de bomen het bos niet meer.

En toch, van ‘bewust onbekwaam’ ga ik op verschillende gebieden langzaamaan naar ‘bewust bekwaam’. Over het plaatsen van de eerste blog deed ik een hele poos, de tweede ging al sneller en ik hoop deze derde er vlot op te kunnen zetten. Stap voor stap naar bekend gebied.

Uiteindelijk maakt het ook niet uit. Onbewust bekwaam heeft even tijd nodig. Ik moet me daar niet onzeker door laten worden. En al wist ik niet meteen wat B2B en B2C was, ik weet wel dat je bij een onvoldoende DMT de AVI kunt afnemen om meer helderheid te krijgen en dat het fijn is wanneer het verschil tussen DL en DLE niet al te groot is, anders komt er waarschijnlijk een OPP om de hoek kijken. Nu jullie weer.

2 Reacties

 1. Sandra

  Dat laatste stukje vind ik geweldig! Goed geschreven lieve collega. Heel veel succes met je opleiding!

  Antwoord
  • Sabine Averdonk

   Haha, jij snapt het wel natuurlijk. Dankjewel Sandra!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *