(Bijna) alles kan je automatiseren, maar is dat wel zo slim?

Samen met onze oudste kijk ik nu regelmatig Buurman en Buurman. Hij (bijna vier jaar) moet er vaak om lachen, want het is óf herkenbaar óf het is zo overduidelijk grappig. Nu ik intensief bezig met structureren en automatiseren ging ik ook met een andere blik kijken naar de avonturen van Buurman en Buurman. Want zij zien overal een mogelijkheid om te automatiseren.

En dat is nu niet de bedoeling van automatiseren. Automatiseren helpt om je proces te structureren. Het helpt je je handen vrijmaken zodat jij je kan focussen op iets anders. De automatisering ondersteunt je bedrijf in de uitvoering van het werk.

Eenmalige taken, zoals zorgen dat je stoeptegels van de kar achter de auto in de achtertuin terecht komen, is niet het automatiseren waard. Dan ben je meer tijd om te kijken hoe dat proces goed verloopt. En tegen de tijd dat je weet hoe het goed gaat, ben je al door je voorraad stoeptegels heen…

Automatiseren om een terugkerend proces te verbeteren, is juist wel de bedoeling. Zoals de grote oogst aardbeien verwerken of gras maaien. Niet dat dit meteen goed werkt bij Buurman en Buurman. Ze gaan aan de slag met het eerste idee dat bij ze opkomt, zien dat het (net) niet werkt en passen hun automatisering met interessante tools hierop aan. Maar het is in ieder geval al een verbetering in hun aanpak.

Maar het liefst zie ik toch dat ze het wat meer weloverwogen aanpakken. Vooraf in kaart brengen wat het doel en de kaders zijn, wat ze denken nodig te hebben aan degelijke materialen en het dan eerst testen. Maarja, op die manier zal mijn zoontje het toch niet meer zo grappig vinden…

Aan hun doorzettingsvermogen ligt het in ieder geval niet, want ze blijven positief 😉 Dat is natuurlijk ook een leerzame les. Klik hier voor Buurman en Buurman inspiratie.

2 Reacties

 1. Petra Fehring

  Geweldig! Als je eenmaal met deze materie bezig bent, zie je het werkelijk in alles terug 😉 Geniaal!

  Antwoord
  • Dirkje

   Ja he 😉 Zo zit er toch nog een volwassen boodschap in kinderfilmpjes!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *