Allergische reactie

Het was te verwachten, stilletjes had ik de hoop dat het mijn deur voorbij zou gaan. Maar nee, ook ik moet eraan geloven; een financiële jaarplanning maken! Ik zal eerlijk zijn, ik ben niet van de cijfers, ik ben allergisch, ik houd van letters, schrijven het liefst met vulpen op papier, maar dat ‘post’ zo onhandig online. Zelfs nu krijg ik het voor elkaar om bovenstaande zin te starten met ‘financiële’ en de zin vervolgens om te buigen waardoor de focus op de letters ligt.

Goed, terug naar de financiën. Als zelfstandige is het toch handig om er naar te kijken. Heel even dan…oké document is geopend, ik heb nog geen allergische reactie, misschien kan ik nog iets langer kijken (‘living on the edge’). Wat staat er eigenlijk? Inventariseren, wat zijn mijn inkomsten; bar weinig zonder opdrachtgever. Zo is het wel  makkelijk te doen dat financieel jaarplan. Volgende stap, wat gaat eruit? Daar voorzie ik geen probleem qua besluitvorming, wellicht wel qua liquiditeit.

Volgende stap; Wat ga ik verdienen? Ik inventariseer verder, geen aandelen in Adyen (ik denk dat Mabel van Oranje iets beter is met cijfers). Toch ben ik optimistisch, er komen zeker opdrachten, dus vul een realistisch bedrag in.

Zo ben ik al stiekem 40 minuten aan het werk in datzelfde financiële document. Mijn kwaliteiten liggen niet hier maar ik ben best een beetje trots. Ik zal toch ook dingen moeten doen die ik zelf minder leuk vind of waar ik minder goed in ben.

Voor de nabije toekomst zal ik toch een accountant in de arm nemen die mij kan helpen, met belasting aangifte, en tips en ‘tricks’ kent van het ondernemerschap. En ik zal de accountant na kunnen kijken na deze spectaculaire ervaring op financieel gebied. Want wat nou als dezelfde accountant mijn miljoenen wegsluist naar een duister belastingparadijs? Dan moet ik wel weten hoe ik dat na kan kijken, anders speelt mij allergie weer direct op!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *