Is dat allemaal mogelijk? Wow!

Een demo is een marketinginstrument. Een demo demonstreert in een korte tijd een paar mooie features. Voor de potentiële koper gaat het vooral om te zien wat een tool allemaal kan en hoe dat gedaan kan worden. Maar de fabrikant maakt een demo zo, zodat het eerste wat jij denkt is: ‘Is dat allemaal mogelijk? Wow!’.

Vorige week had ik samen met één van mijn klanten een demo op locatie. Een adviseur liep door de hele tool heen en liet ons zien hoe je dit en hoe je dat doet. Bijna alles zag er veelbelovend uit. En je ziet alle voordelen al voor je en je ziet jezelf al bijna zitten met een wijntje in de zon omdat die tool jou zoveel werk uit handen kan nemen…

Maar, daar komt het… zolang je niet goed weet hoe je huidig proces loopt, weet je ook niet goed welk werk de tool jou uit handen gaat nemen. En dan kan het er nog zo veelbelovend uitzien. Of dan heb je zulke goede recensies gelezen. Misschien is jouw proces wel anders, misschien is jouw voordeel wel minder groot.

Gebruik je bijvoorbeeld alle features van jouw mailprogramma? Of van je online boekhoudprogramma? Waarschijnlijk niet, want dan moet je daar werk van maken. Inlezen, inrichten en pfff dan is het toch sneller om het op je oude vertrouwde manier te doen.

Dus wil je echt werk maken van sneller werken of een tool voor je laten werken, schrijf dan op hoe je het nu doet. Elke stap, elk detail. Dat klinkt tijdrovend, oké ik geef toe, dat IS tijdrovend. Maar je wint er later wel wat mee.

  • Wedden dat je tijdens het schrijven al minstens 1 ding ziet dat je meteen efficiënter kan maken?
  • Wedden dat je beter kan beoordelen welke tool jij echt nodig hebt?
  • Wedden dat je volgend jaar dan wel met een wijntje in de zon zit terwijl het meeste van je werk gedaan wordt?

En de demo van vorige week was zeker veelbelovend. Misschien te duur op de korte termijn, maar op de langere termijn de investering waard. En hoe we dat weten? We hebben inzicht in het proces dat we willen verbeteren!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *