Acquisitie – kennis delen en vertellen over je passie

Is acquisitie een vies woord? Nee hoor, plakkerig, dat wel. Het is als kauwgum, dat is ook sticky. En het grappige van kauwgum is, wanneer je erop kauwt ga je een verbinding aan. Dat is acquireren ook: verbinden. Deze week ga ik met een aantal ondernemers het gesprek aan. Om kennis te delen. De verbinding zoeken en werken aan mijn zichtbaarheid, hoe ik andere ondernemers kan ondersteunen.

Ik start met een brainstorm met verschillende ZZP-ers. Samen onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we elkaar kunnen helpen. Eén van de belangrijkste onderwerpen is dan onder andere samenwerken en zichtbaarheid.  Acquisitie is stappen uit je comfortzone en dat vergt de nodige dosis LEF. Dat voelt voor mij wat ongemakkelijk en daardoor voel ik me een tikje gespannen. Achteraf wordt telkens het bewijs geleverd dat die onzekerheid en spanning overbodig zijn, want de uitkomst is vaak winst en een heleboel inspiratie! Want, zeg eens eerlijk, hoe fijn vind jij het om te vertellen wat je het liefst doet? Je verhaal vertellen, over je passie uitweiden, daar is (uiteindelijk) niets engs aan.

Inmiddels is de week al een aardig eindje op weg, ik merk dat ik later dan gebruikelijk mijn blog post. Het is namelijk zo dat ik even niet wist wat ik verder kon delen. Ik blijf liever niet plakken bij de analyse van het woord acquisitie en dus maakte ik de balans op. En realiseerde dat ik in mijn rol als (virtueel) communicatie professional een opdrachtgever heel blij heb gemaakt. Voor zijn onderneming heb ik gezorgd voor meer zichtbaarheid. Dat resulteerde in een mooi krantenartikel in de lokale krant en een prachtige folder. Het vertelt wat hij aan verfijnde producten in het assortiment heeft en hoe hij dat doet. Zijn verhaal wordt verteld. Ik heb taken uit handen genomen, hij kan doen wat hij het liefst doet, de winkel runnen en zijn verhaal vertellen op die plek. Dat is mijn dienst, dat is mijn kracht, ondersteuning op maat. En dat doe ik graag!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *