Aangenaam kennis te maken. Wil je met me trouwen?

Slik, Dan sta je wel even raar te kijken als iemand dat aan je vraagt. Natuurlijk zeg je ‘nee’ tegen zo’n brutale vraag. Je wilt natuurlijk eerst iemand leren kennen en bepalen of je diegene überhaupt leuk vind, voordat je gaat trouwen. Toch? Dat kan wel even duren, laten we eerlijk zijn. Als je überhaupt wilt trouwen! Maar dat is een heel andere discussie.

We moesten erg lachen toen één van de trainers van de 2-daagse training dit vreemde huwelijksaanzoek deed, maar ze had een heel goed punt! 

Het punt is dat veel ondernemers potentiele klanten soms te direct benaderen, vaak onbewust. Maar je kunt niet verwachten dat mensen meteen klant van je worden, zodra ze je ontmoeten of je website bezoeken. Een klant moet eerst kennismaken, even rustig aftasten, geïnteresseerd raken, vertrouwd met je worden en dán….misschien….willen ze met je gaan samenwerken.

Dat vraagt dus een flinke investering van ons, de ondernemer, en niet persé in geld. Vooral in tijd, aandacht en marketing. Zonder klanten, geen bedrijf! (dat was een ander goed punt die onze trainer aanhaalde). En om klanten te krijgen, moet je goed zichtbaar worden.

Daarover de volgende keer meer…..

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *